Forum Total Commander Ultima Prime

Full Version: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Witam,

Naiskam ctrl+s pojawia sie okienko z wyszukiwaniem/filtrowaniem jak tylko cos wpisze to zawiesza sie tc.
Nie wiem gdzie moga byc jakies logi.
Odinstalowalem i zainstalowalem jeszcze raz tcup, ale nadal nie dziala (i weyglada, ze gdzies ustawienia wyszukiwania sie zapisaly (filtrowanie zamiast podswietlania pliku)
Spróbuj kombinacje z shiftem. Też mi się kiedyś coś takiego porobiło, ale wystarczyło ponownie uruchomić.
Dzięki, ale niestety nie działa...

Są jakieś logi do aplikacji?
Albo jak odinstalować całkowicie z systemu (nie tylko folder c:programFiles\tcup ale takze inne katalogi, rejest? Jest jakaś instrukcja bo znalezc nie moge?
Spróbuj może ściągnąć CClenear i tam wyczyścić pamięć TC. Albo gdzieś w opcjach jakieś ustawienia domyślne szukałeś?
dzięki ale nie pomogło.

Dodatkowe testy:
zainstalowałem totalcmd (z oficjalnej strony) -> działa
przekopiowałem to do katalogu tc up -> przestało działać... może jest jakiś plugin zamieniający to wyszukiwanie?

Moze byc powodem "dodaj tc do menu kontekstowego plikow i katalogow"?


------
A i dodam, ze edycja ustawien szybkiego wyszukiwania tez wiesza tcup
Myślę, że to jest kwestia jakiegoś addona. A jeśli nie to spróbuj pozmieniać bindy, przeinstaluj TC Tongue
Takie wtyczki znajdziesz na zagranicznych forach - to są zazwyczaj open sourceowe modyfikacje do TC.
U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator.
(2017-04-11 12:11:59)mrocznysedes Wrote: [ -> ]U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator.

Wejdz w instalacje tc (folder) tam masz plik tcmatch64.exe oraz tcmatch.exe (chyba wystarczy jeden odpalic)
W General -> Adv user interface odznacz active... restart tc i smiga wszystko
(2017-04-13 21:05:22)xxSlayeRxx Wrote: [ -> ]
(2017-04-11 12:11:59)mrocznysedes Wrote: [ -> ]U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator.

Wejdz w instalacje tc (folder) tam masz plik tcmatch64.exe oraz tcmatch.exe (chyba wystarczy jeden odpalic)
W General -> Adv user interface odznacz active... restart tc i smiga wszystko

A dzięki bardzo za pomoc. Działa lepiej niż wcześniej. ;-)
Reference URL's