Forum Total Commander Ultima Prime
Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - Printable Version

+- Forum Total Commander Ultima Prime (http://tcup.pl/forum)
+-- Forum: Total Commander Ultima Prime (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Problemy / Problems (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s (/showthread.php?tid=3023)



Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 2017-01-21 15:50:29

Witam,

Naiskam ctrl+s pojawia sie okienko z wyszukiwaniem/filtrowaniem jak tylko cos wpisze to zawiesza sie tc.
Nie wiem gdzie moga byc jakies logi.
Odinstalowalem i zainstalowalem jeszcze raz tcup, ale nadal nie dziala (i weyglada, ze gdzies ustawienia wyszukiwania sie zapisaly (filtrowanie zamiast podswietlania pliku)


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - oskardeka269 - 2017-01-23 17:09:08

Spróbuj kombinacje z shiftem. Też mi się kiedyś coś takiego porobiło, ale wystarczyło ponownie uruchomić.


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 2017-01-25 16:17:32

Dzięki, ale niestety nie działa...

Są jakieś logi do aplikacji?
Albo jak odinstalować całkowicie z systemu (nie tylko folder c:programFiles\tcup ale takze inne katalogi, rejest? Jest jakaś instrukcja bo znalezc nie moge?


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - Gifford - 2017-02-02 12:57:35

Spróbuj może ściągnąć CClenear i tam wyczyścić pamięć TC. Albo gdzieś w opcjach jakieś ustawienia domyślne szukałeś?


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 2017-02-05 17:09:56

dzięki ale nie pomogło.

Dodatkowe testy:
zainstalowałem totalcmd (z oficjalnej strony) -> działa
przekopiowałem to do katalogu tc up -> przestało działać... może jest jakiś plugin zamieniający to wyszukiwanie?

Moze byc powodem "dodaj tc do menu kontekstowego plikow i katalogow"?


------
A i dodam, ze edycja ustawien szybkiego wyszukiwania tez wiesza tcup


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - uzerman - 2017-02-07 12:15:19

Myślę, że to jest kwestia jakiegoś addona. A jeśli nie to spróbuj pozmieniać bindy, przeinstaluj TC Tongue


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - uqel - 2017-03-02 09:55:15

Takie wtyczki znajdziesz na zagranicznych forach - to są zazwyczaj open sourceowe modyfikacje do TC.


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - mrocznysedes - 2017-04-11 12:11:59

U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator.


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 2017-04-13 21:05:22

(2017-04-11 12:11:59)mrocznysedes Wrote:  U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator.

Wejdz w instalacje tc (folder) tam masz plik tcmatch64.exe oraz tcmatch.exe (chyba wystarczy jeden odpalic)
W General -> Adv user interface odznacz active... restart tc i smiga wszystko


RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - mrocznysedes - 2017-04-19 10:32:21

(2017-04-13 21:05:22)xxSlayeRxx Wrote:  
(2017-04-11 12:11:59)mrocznysedes Wrote:  U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator.

Wejdz w instalacje tc (folder) tam masz plik tcmatch64.exe oraz tcmatch.exe (chyba wystarczy jeden odpalic)
W General -> Adv user interface odznacz active... restart tc i smiga wszystko

A dzięki bardzo za pomoc. Działa lepiej niż wcześniej. ;-)