![]() |
utwórz katalog - Printable Version +- Total Commander Ultima Prime Board (https://tcup.pl/board) +-- Forum: Total Commander Ultima Prime (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Problems / Problemy (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=2) +--- Thread: utwórz katalog (/showthread.php?tid=125) |
utwórz katalog - critters - 06-18-2007 Zainstalowałem wersję 2.7 i mam taki problem : pod klawiszem F7 pojawiło się nowe okno - pomysł jest świetny , można szybko stworzyć wiele folderów - jednak u mnie nie działa opcja " utwórz katalog i zamknij " - co bym nie robił to okno cały czas jest na pulpicie i kolejne naciśnięcia 'Entera' tworzą nowe katalogi - tylko Alt+F4 może je zamknąć . Przyzwyczaiłem się do używania klawiatury i skrótów przy pracy z TC , więc klikanie myszą mnie rozprasza. Gdzie tkwi problem ? ![]() RE: utwórz katalog - [HUN]Peti - 06-18-2007 Hi! I'm the author of TC UP 2.7's F7 button (exactly TC UP New... 1.1 in 2.7, 1.0 in 2.6). If I understood well you have a problem with this program... But I didn't understand anything else... So could you please post the same in English? RE: utwórz katalog - ULTIMA PRIME - 06-18-2007 critters Wrote:...jednak u mnie nie działa opcja " utwórz katalog i zamknij "... Czy napewno masz zaznaczoną opcję jak na obrazku? Jeśli tak, to jest to bardzo dziwne - u mnie ta opcja działa właściwie. Zaproponuję 2 rozwiązania: 1. Skopiuj plik %COMMANDER_PATH%\CONFIG\POL\POL\TCUPNew.ini do katalogu %COMMANDER_PATH%\PLUGINS\Tools\TCUPNew - są to ustawienia konfiguracyjne narzędzia TC UP New... - domyślnie jest w nim (pliku TCUPNew.ini) ustawione że ma utworzyć katalog i zamknąć narzędzie. 2. Jeśli to nie pomoże, lub z jakichś innych powodów chciałbyś wrócić do oryginalnego sposobu tworzenia katalogów znanego z TC, poprostu otwórz plik wincmd.ini w dowolnym edytorze tekstowym (robiąc to np. z poziomu TC UP - zaznacz plik wincmd.ini > F4 > włączy się Notepad++) i usuń wpis F7=em_set_tcupnew z sekcji [Shortcuts] > zapisz zmiany > zrestartuj TC UP Plik wincmd.ini znajduje się w głównym katalogu TC UP Domyślnie: C:\Program Files\TC UP Ciągle trawają prace nad TC UP New... - myślę że już kolejna wersja (dołączona do TC UP 2.8) zadowoli większość użytkowników - zostały w niej poprawione najpoważniejsze błędy i dodana dodatkowa funkcjonalność. RE: utwórz katalog - critters - 06-20-2007 Opcja "utwórz katalog/plik i zamknij" jest zaznaczona - zresztą takie jest ustawienie domyślne - jednak niezależnie od ustawienia okno cały czas jest aktywne - muszę je zamykać kliknięciem myszy lub Alt+F4. Spróbuję zastosować Twoje porady - zobaczę jak to zadziała .Swoją drogą to dziwne zachowanie TC UP w tym przypadku niezwykle mnie irytuje. Dzięki za zainteresowanie problemem. Pozdrawiam ! RE: utwórz katalog - ULTIMA PRIME - 06-20-2007 critters Wrote:Swoją drogą to dziwne zachowanie TC UP w tym przypadku niezwykle mnie irytuje. Wcale się nie dziwię, mam nadzieję że wszystko będzie ok. Jeśli problem nadal występuje - PROSZĘ, sprawdź (jeśli masz możliwość) TC UP na innym komputerze. Muszę wiedzieć czy takie zachowanie jest tylko u Ciebie czy też jest to problem występujacy u innych użytkowników. Zależy mi bardzo na prawidłowym działaniu tego narzędzia - u mnie jest wszystko ok, więc nie mam jak sam tego sprawdźić. RE: utwórz katalog - critters - 06-21-2007 Postanowiłem zadziałać najprościej - odinstalowałem TCUP , posprzątałem rejestr i zainstalowałem jeszcze raz . O dziwo wszystko działa jak powinno. Za pierwszym razem problem mógł wystąpić , po załadowaniu pliku wincmd.ini. Poprzednia wersja TCUP to 2.3. Sorry za zamieszanie , ale wcześniej kłopotów nie było z braku takiego rozwiązania ( swoją drogą można ten pomysł "F7" jeszcze rozwinąć np. o opcje podobne jak w narzędziu wielokrotnej zmiany z którego wspaniałej funkcji korzystam nagminnie ( setki zdjęć co tydzień )). A tak na marginesie to pewne sugestie i pomysły nasuwają się zwykle w momencie konkretnych i specyficznych działań , ale nie zawsze chce mi się zajmować takimi drobnostkami - do tworzenia dziesiątków czy setek folderów używam aplikacji "Folder creator". Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tym jakże pożytecznym dziele . Criss RE: utwórz katalog - ULTIMA PRIME - 06-22-2007 Bardzo mnie to cieszy że udało się rozwiązać problem. Narzędzie jest ciągle rozwijane, w TC UP 2.8 pojawi się wersja 1.2 - a w niej pare usprawnień - mam nadzieję że przypadną użytkownikom do gustu ![]() RE: utwórz katalog - kojer - 06-27-2007 No ja mam niestety ten sam problem. Punkt 1 z rozwiązania nie zadziałał. Pomysł z wywaleniem wszystkiego i zainstalowaniem od nowa jest średni. Za dużo zabawy z przywracaniem własnych ustawień. Na razie wyłaczyłem. (Upgrade z wersji 2.3) RE: utwórz katalog - critters - 06-27-2007 Wracam do problemów z nowym oknem pod "F7". wszystko niby działa , ale wystarczy odhaczyć opcje w zakładce "ustawienia" i rzeczone narzędzie przestaje działać ! . Testowałem to kilkakrotnie i ciągle jest tak samo - (access violation at address 004A4E3C in module TCUPNew). Chciałem sie pozbyć zapamiętywania wpisanych nazw , gdyż ta opcja może człowieka doprowadzić do szału , lecz efekt był taki , że wyłączyłem to narzędzie i teraz jest miodzio! Zdaje się ,że nad tym pomysłem trzeba jeszcze trochę popracować. Pozdrawiam - Criss |