![]() |
|
Problem z instalacją - Printable Version +- Total Commander Ultima Prime Board (https://tcup.pl/board) +-- Forum: Total Commander Ultima Prime (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Problems / Problemy (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=2) +--- Thread: Problem z instalacją (/showthread.php?tid=248) |
Problem z instalacją - Metanski - 01-27-2008 u mnie wtyczka wyboru edytora w wersji 3.4 TCUP uniemożliwia zainstalowanie pakietu, nie chce sie wypakować, a że w opcjach instalacji jest zaznaczona domyślnie, nie można tego zmienić i muszę siedzieć na 3.3
RE: Poważny błąd w TCUP / Serious bug in TCUP - m^2 - 01-27-2008 Metanski Wrote:u mnie wtyczka wyboru edytora w wersji 3.4 TCUP uniemożliwia zainstalowanie pakietu, nie chce sie wypakować, a że w opcjach instalacji jest zaznaczona domyślnie, nie można tego zmienić i muszę siedzieć na 3.3 Możesz spróbować ściągnąć pakiet ponownie? Prawdopodobnie został uszkodzony. RE: Problem z instalacją - Metanski - 02-03-2008 hmm całkiem możliwe, jakos dalem rade do nowej wersii i teraz wszystko smiga bez problemu, swoja droga, moglibyście udostępniać sumy kontrolne sfv do każdej nowej instalki, malo roboty w sumie a wyeliminuje to pewnie kilka problemow ![]() Tylko ja mam w nagłówku Total Commander Ultima Prime 3.2 ? czy poprostu plik tc up.exe nie był zmieniany od wersji 3.2 ? Pozdrawiam. RE: Problem z instalacją - ULTIMA PRIME - 02-03-2008 Metanski Wrote:...udostępniać sumy kontrolne sfv do każdej nowej instalki, malo roboty w sumie a wyeliminuje to pewnie kilka problemow MD5: 87fa66620bb4259b8d7a47e9902be866 *tcup35.exe Metanski Wrote:Tylko ja mam w nagłówku Total Commander Ultima Prime 3.2 ? czy poprostu plik tc up.exe nie był zmieniany od wersji 3.2 ? Tak, tylko Ty masz. Wersja wyświetlana w tytule jest zapisana w pliku wincmd.ini, a nie w TC UP.exe RE: Problem z instalacją - Metanski - 02-04-2008 rzeczywiście spoko, zmieniłem sobie na 3.5 dzieki. Pozdrawiam.
RE: Problem z instalacją - ULTIMA PRIME - 02-04-2008 Zastanawia mnie dlaczego miałeś 3.2 skoro zainstalowałeś 3.5. Możesz to dokładniej opisać/wyjaśnić? Po instalacji 3.5 przywróciłeś plik wincmd.ini z wersji 3.2? RE: Problem z instalacją - kes - 03-12-2008 Problem związany chyba z instalacją więc pozwolę sobie skorzystać z tego tematu. Otóż po zainstalowaniu TCUP (z konta administratora, ponieważ przy próbie instalacji spod użytkownika wyrzuciło brak dostępu do system32/ ) wszystko zadziałało i nadal działa w najlepszym porządku. Problem pojawia się przy uruchamianiu programu z konta zwykłego użytkownika. Polega on na tym, że menu (to poziome z górnej części okna) wyświetla się w języku angielskim (reszta jest po polsku) a dostępne są jedynie opcje: Files, Mark, Commands, Net, Show, Configuration, Start. Próbowałem odnaleźć w Documents and Settings/Administrator jakiś plik konfiguracyjny pozostawiony tam przez TCUP jednak nic nie udało mi się namierzyć, tak samo zakończyła się próba odnalezienia jakiś śladów w rejestrze. Co powinienem zrobić aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji z poziomu zwykłego użytkownika? W załączniku dodaję wygląd menu widziany oczami administratora i zwykłego użytkownika. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Kes RE: Problem z instalacją - m^2 - 03-12-2008 kes Wrote:Problem związany chyba z instalacją więc pozwolę sobie skorzystać z tego tematu. Czy tylko menu czy cały Total Commander (być może z wyjątkiem przycisków) jest po angielsku? TC na pewno nie znajduje pliku menu, być może wszystkich plików językowych. Upewnij się, że użytkownik ma prawo do odczytu plików w katalogu LANGUAGE. Używasz Windows XP? RE: Problem z instalacją - kes - 03-12-2008 m^2: diagnoza trafna w 100%. Okazało się, że user nie miał praw dostępu do plików. Po dodaniu odpowiednich uprawnień wszystko jest w należytym porządku. Jeszcze raz dziękuję za pomoc ![]() Kes |