![]() |
|
Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - Printable Version +- Total Commander Ultima Prime Board (https://tcup.pl/board) +-- Forum: Total Commander Ultima Prime (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Plugins / Wtyczki (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=36) +--- Thread: Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami (/showthread.php?tid=272) |
Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - zimi1313 - 03-04-2008 Witam Na początek podziękowania i słowa uznania za BARDZO dobry pomysł jego realizację. Oczywiście mówię o pakiecie TCUP. Od dłuższego czasu ślędzę (czekam na nowe wersje) rozwój tego projektu i coraz bardzie zbliża się on do ideału - czyli pakietu oprogramowania który po zainstalowaniu (lub skopiowaniu - wszystko pięknie działa jako portable) sprawia że otrzymuję system z wszystkimi (prawie - ale tu trudno sprostać wszystkim wymaganiom) niezbędnymi programami. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI ![]() Ale żeby nie było tak wazelinowo to ode mnie taka propozycji:SUPER rozwiązaniem byłaby możliwość automatycznego skojarzenia plików z programami dołączonymi do TCUP. Czyli np. MP3 - AIMP, AVI - KMPlayer, JPG - XnViev, DOC - AngleWriter itd. Oczywiście można to wszystko zrobić ręcznie w programach, ale człowiek z natury to leniwe stworzenie Można by dodać taką opcję podczas instalacji bądź jako plik reg. (do wersji portable)Pozdrawiam ZiMi RE: Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - ULTIMA PRIME - 03-04-2008 zimi1313 Wrote:SUPER rozwiązaniem byłaby możliwość automatycznego skojarzenia plików z programami dołączonymi do TCUP. Czyli np. MP3 - AIMP, AVI - KMPlayer, JPG - XnViev, DOC - AngleWriter itd. TC UP > Menu > Narzędzia > TC UP > TC UP Integrator > Skojarzenia + PRAWDOPODOBNIE, od TC UP 3.7 będzie możliwość ustawienia tego podczas instalacji. Prace nad odpowiednim kodem są już mocno zaawansowane
RE: Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - zimi1313 - 03-04-2008 ULTIMA PRIME Wrote:TC UP > Menu > Narzędzia > TC UP > TC UP Integrator > Skojarzenia Kurcze, jak człowiek "nie doczyta" to wymyśla problemy ![]() Dziękuję za szybką odpowiedź. Oby zaawansowane prace zakończyły się pełnym powodzeniem ![]() Rozumiem że czekamy do ostatniego dnia marca? Mam też kolejne pytanko dotyczące świetnej wtyczki TCBurrner - z moich testów wynika że nie obsługuje ona nagrywania plików większych od 4 Gb (obecnie pliki takie są coraz częstsze - filmy HD - mkv). Program zaczyna nagrywać taki plik ale zawsze kończy sie to błędem. Jest to związane z trybem nagrywania UDF. Czy tak jest czy ja coś przeoczyłem? RE: Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - ULTIMA PRIME - 03-04-2008 zimi1313 Wrote:Rozumiem że czekamy do ostatniego dnia marca? Jak zawsze ![]() zimi1313 Wrote:Mam też kolejne pytanko dotyczące świetnej wtyczki TCBurrner - z moich testów wynika że nie obsługuje ona nagrywania plików większych od 4 Gb (obecnie pliki takie są coraz częstsze - filmy HD - mkv). Program zaczyna nagrywać taki plik ale zawsze kończy sie to błędem. Jest to związane z trybem nagrywania UDF. Czy tak jest czy ja coś przeoczyłem? Niestety, ale ta wtyczka nie jest już rozwijana - wiec z czasem będzie pojawiało się coraz więcej problemów z nią związanych, dlatego zdecydowałem się na dołączenie do TC UP programu InfraRecorder - i właśnie ten program polecam jako alternatywę do nagrywania. RE: Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - m^2 - 03-04-2008 ULTIMA PRIME Wrote:zimi1313 Wrote:Rozumiem że czekamy do ostatniego dnia marca? Nie była rozwijana. Lecz jest ponownie. Ghisler pracuje nad przerobieniem jej na wewnętrzny mechanizm wypalania płyt przez TC. RE: Automatyczne powiązanie plików (rozszeżeń) z programami - ULTIMA PRIME - 04-01-2008 ULTIMA PRIME Wrote:zimi1313 Wrote:Rozumiem że czekamy do ostatniego dnia marca? Niestety, ale problem okazał się poważniejszy niż myślałem, dlatego 3.7 jeszcze nie ma tej funkcjonalności. Nie chcę nic obiecywać, ale w 3.8 powinno być to już zrealizowane. |