![]() |
|
Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - Printable Version +- Total Commander Ultima Prime Board (https://tcup.pl/board) +-- Forum: Total Commander Ultima Prime (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Problems / Problemy (https://tcup.pl/board/forumdisplay.php?fid=2) +--- Thread: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s (/showthread.php?tid=3023) |
Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 01-21-2017 Witam, Naiskam ctrl+s pojawia sie okienko z wyszukiwaniem/filtrowaniem jak tylko cos wpisze to zawiesza sie tc. Nie wiem gdzie moga byc jakies logi. Odinstalowalem i zainstalowalem jeszcze raz tcup, ale nadal nie dziala (i weyglada, ze gdzies ustawienia wyszukiwania sie zapisaly (filtrowanie zamiast podswietlania pliku) RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - oskardeka269 - 01-23-2017 Spróbuj kombinacje z shiftem. Też mi się kiedyś coś takiego porobiło, ale wystarczyło ponownie uruchomić. RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 01-25-2017 Dzięki, ale niestety nie działa... Są jakieś logi do aplikacji? Albo jak odinstalować całkowicie z systemu (nie tylko folder c:programFiles\tcup ale takze inne katalogi, rejest? Jest jakaś instrukcja bo znalezc nie moge? RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - Gifford - 02-02-2017 Spróbuj może ściągnąć CClenear i tam wyczyścić pamięć TC. Albo gdzieś w opcjach jakieś ustawienia domyślne szukałeś? RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 02-05-2017 dzięki ale nie pomogło. Dodatkowe testy: zainstalowałem totalcmd (z oficjalnej strony) -> działa przekopiowałem to do katalogu tc up -> przestało działać... może jest jakiś plugin zamieniający to wyszukiwanie? Moze byc powodem "dodaj tc do menu kontekstowego plikow i katalogow"? ------ A i dodam, ze edycja ustawien szybkiego wyszukiwania tez wiesza tcup RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - uzerman - 02-07-2017 Myślę, że to jest kwestia jakiegoś addona. A jeśli nie to spróbuj pozmieniać bindy, przeinstaluj TC
RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - uqel - 03-02-2017 Takie wtyczki znajdziesz na zagranicznych forach - to są zazwyczaj open sourceowe modyfikacje do TC. RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - mrocznysedes - 04-11-2017 U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator. RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - xxSlayeRxx - 04-13-2017 (04-11-2017, 12:11 PM)mrocznysedes Wrote: U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator. Wejdz w instalacje tc (folder) tam masz plik tcmatch64.exe oraz tcmatch.exe (chyba wystarczy jeden odpalic) W General -> Adv user interface odznacz active... restart tc i smiga wszystko RE: Nie dziala wyszukiwanie ctrl+s - mrocznysedes - 04-19-2017 (04-13-2017, 09:05 PM)xxSlayeRxx Wrote:(04-11-2017, 12:11 PM)mrocznysedes Wrote: U mnie też przestało działać wyszukiwanie po aktualizacji Windows 10 do ostatniej wersji 1703. Pojawia się okno wyszukiwania ale już nie da się nic tam wpisać i później dostaję komunikat, że tcup przestał działać. Niezależnie czy uruchomię go standardowo czy jako administrator. A dzięki bardzo za pomoc. Działa lepiej niż wcześniej. ;-) |