03-19-2007, 11:45 PM
martynka Wrote:...nie wiem jak mam zainstalowac P2k?
Próbuje juz od 3 tygodni na wszelkie mozliwe sposoby i jeszcze nikt nie potrafił mi pomoc
Nie możesz poprostu zainstalować TC UP i wykonać kolejnych kroków, które wcześniej opisałem?
Czyli:
Instalujemy >>> TC UP <<<
...następnie podpinamy odpowiedni kabel do gniazda USB w komputerze i odpowiedniego gniazda w telefonie, po podpięciu telefonu system Windows powinien wykryć nowe urządzenie i zapytać o sterowniki - wybieramy ręcznie ścieżkę do sterowników i kierujemy do katalogu wtyczki, podkatalog "Drv" (Domyślnie: c:\Program Files\TC UP\PLUGINS\wfx\MotoP2K\Drv) (w zależności od modelu telefonu, sterowniki musimy instalować nawet kilka razy, powtarzając za każdym razem te same kroki), po pomyślnym zainstalowaniu sterowników, wchodzimy w TC UP do otoczenia sieciowego, gdzie będą nazwy: Telefony Motorola - Napęd: A i Telefony Motorola - Napęd: ABC, klikamy na jednej z nich dwa razy, czekamy kilkanaście sekund (20-50) i już możemy przeglądać zasoby telefonu.
Ważne: Telefony, które mają kartę pamięci musimy jeszcze odpowiednio ustawić, inaczej nie będą wykrywane.
Wchodzimy do Menu TELEFONU > Ustawienia > Połączenie > Ustawienia USB > i ustawiamy Połączenie domyślne: Połączenie Dane/Fax