01-10-2009, 03:43 PM
Metanski Wrote:Witam, mam pytanie, czy aktualizacja TCUP w przyszłości, tzn nowa paczka z nowymi wersjami softu, oszczędzi mi pliki konfiguracyjne programów itp? Dopiero od tej wersji tj 4.6 zdecydowałem się używać niektórych aplikacji z tcup wcześniej instalowałem je 2 raz, np xnview, miranda, utorrent itp. wiem, bez sensu ale jakoś nie byłem do tego przekonany. Zastanawiam się właśnie jak to jest, skonfigurowałem sobie mirandę po swojemu, całą resztę softu też, wszystko działa elegancko, ale? ale co będzie w przypadku aktualizacji? będę musiał robić backup ustawień czy instalator oszczędzi pliki konfiguracyjne??Zrób kopię bezpieczeństwa i sprawdź

A tak bardziej serio: już od jakiegos czasu instalator TC UP oferuje opcję aktualizacji, która informuje o znalezionych ustawieniach i daje możliwość ich pozostawienia (lub nadpisania nowymi).
Samemu zawsze wykonuję kopię przed aktualizacją chociaż nigdy nie miałem z nią problemów.

![[Image: dc85x15_philkc_fade22lr.png]](http://www.donationcoder.com/About/linkimages/small/dc85x15_philkc_fade22lr.png)