Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narzedzie wielokrotkej zmiany
(10-27-2010, 01:05 PM)ipep Wrote: jak zrobić w Narzędziu wielokrotnej zmiany, żeby pierwszy ENTER rozpoczynał zmieniane nazw, a drugi ENTER zamykał program.

Nie wiem, jak ustawić żeby ENTER zamykał program. Podejrzewam, że tak się nie da, bo z reguły trudno w takim prostym programie przypisać dwie różne funkcje do tego samego klawisza (przynajmniej ja się nie spotkałem). Do zamykania programu służy klawisz ESC. To o co pytasz da się zatem załatwić prostą kombinacją ENTER potem ESC.

(10-27-2010, 01:05 PM)ipep Wrote: Czy jest też możliwość, żeby po procesie edycji nazw pozycję nad którymi się pracuje nie znikały?

Przyłączam się do pytania.

(10-27-2010, 01:05 PM)ipep Wrote: Czasami jest tak, że muszę trzy razy włączać program żeby dokonać wszystkich potrzebnych edycji. Nie jest to najwygodniejsze.

Nie musisz wyłączać i włączać programu. Wystarczy kliknąć taką ikonkę ze strzałką na lewo od przycisku START. Natomiast ja mam pytanie takie: czy ta ikonka ma jakiś klawisz skrótu? Nie zawsze to, co się chce zrobić, da się zrobić za jednym razem. To co sobie cenię w TC, to praca bez dotykania myszy. A tutaj trzeba klikać myszą jeżeli zmiana nazw plików jest kilkuetapowa.

Pozdrawiam,
Maciek
Reply

Messages In This Thread
Narzedzie wielokrotkej zmiany - by ipep - 10-27-2010, 01:05 PM
RE: Narzedzie wielokrotkej zmiany - by mz1975 - 10-28-2010, 02:01 PM
RE: Narzedzie wielokrotkej zmiany - by m^2 - 10-28-2010, 04:41 PM
RE: Narzedzie wielokrotkej zmiany - by ipep - 10-28-2010, 09:06 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)