Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
allplayer - koszmar nocny
Ciekawa jest Twoja opinia o tym odtwarzaczu, tylko napisz mi dlaczego ja nie mam takich problemów z tym programem jak Ty?

Jedyne co instaluję dodatkowo to ffdshow - żadne okienka z informacją 'brak kodeków' mi nie wyskakują. Wszystko dzała jak należy.

Powód dla którego ALLPlayer znalazł się w TC UP jest oczywisty - używam tego odtwarzacza.

Przed podjęciem decyzji jaki program będzie służył do odtwarzania filmów w TC UP, przetestowałem kilka odtwarzaczy, m. in. MPlayera, GOM Player i jeszcze pare innych... żaden nie potrafił mnie przekonać do siebie, dlatego pozostałem przy ALLPlayerze.

Niestety, ale jak już o tym wielokrotnie wspominałem - nie da się wszystkich zadowolić. Każdy jest inny i ma swoje przyzwyczajenia.
Jak by nie było ALLPlayer w TC UP do pierwszego uruchomienia nie "miesza" nic w systemie (przy instalacji dodawany jest jedynie jeden wpis do rejestru określający że domyślną skórką dla ALLPlayera ma być "ULTIMA"), więc jeśli poprostu nie lubisz tego odtwarzacza - nie używaj go.

Co do wad programu - zgadzam się ze było by rewelacją gdyby program nie potrzebował zewnętrznych kodeków - może kiedyś się tego doczekamy, a do tego czasu pozostaje instalacja kodeków - nie wydaje mi się aby było to aż tak uciążliwe. Drugim, ważniejszym dla mnie problemem jest to że ALLPlayer przechowuje swoje ustawienia w rejestrze - co sprawia że nie mogę zdefiniować "gotowej" konfiguracji. - i tyle jak dla mnie wad programu, które nie są aż tak uciążliwe w porównaniu z zaletami, (chociaż Ty uważasz że ten program takowych nie posiada Smile) takimi chociażby jak "Inteligentne Napisy", "Lektor" czy też "FullScreen na pulpicie".

Polecam jeszcze do testów versję BETA 3.0 - może zmienisz trochę swoje zdanie, a może nie... Smile
Reply

Messages In This Thread
allplayer - koszmar nocny - by mahal - 06-22-2007, 01:10 AM
RE: allplayer - koszmar nocny - by ULTIMA PRIME - 06-22-2007, 11:27 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)