Znalazłem rozwiązanie tego problemu. W pakiecie TC UP a dokładnie w:
C:\Program Files\TC UP\PLUGINS\Media\MirandaIM\Plugins znajduje sie wtyczka odpowiedzialna za wyświetlanie listy kontaktów clist_mw.dll.
Wystarczy ja usunać a w jej miejscie skopiowac wtyczke CList Nicer+ (NEW) - Unicode 0.7.0.2 (znajduje sie ona na stronie domowej Mirandy. Po sciagnieciu i rozpakowaniu sa 2 pliki clist_nicer.dll i
cln_skinedit.dll) Po uruchomieniu Mirandy wszystko jest OK!
Mam nadzieje że ta drobna poprawka oraz nowsze wersje wtyczek Mirandy zostaną uwzglednione w przyszłości. Następny niewielki problem wystepuje z ikoną RSSNews. Zamiast niej jest całkiem inna (jakiś chlopek
przepraszam za ten prostacki opis). Pomyśle jak to rozwiązać.
I znowu edytuje gdyż wystarczy zmienić ikone na inna i juz jest OK. Widocznie niektóre ikony w systemie Windows Vista nie sa obsługiwane.
C:\Program Files\TC UP\PLUGINS\Media\MirandaIM\Plugins znajduje sie wtyczka odpowiedzialna za wyświetlanie listy kontaktów clist_mw.dll.
Wystarczy ja usunać a w jej miejscie skopiowac wtyczke CList Nicer+ (NEW) - Unicode 0.7.0.2 (znajduje sie ona na stronie domowej Mirandy. Po sciagnieciu i rozpakowaniu sa 2 pliki clist_nicer.dll i
cln_skinedit.dll) Po uruchomieniu Mirandy wszystko jest OK!
Mam nadzieje że ta drobna poprawka oraz nowsze wersje wtyczek Mirandy zostaną uwzglednione w przyszłości. Następny niewielki problem wystepuje z ikoną RSSNews. Zamiast niej jest całkiem inna (jakiś chlopek
przepraszam za ten prostacki opis). Pomyśle jak to rozwiązać.I znowu edytuje gdyż wystarczy zmienić ikone na inna i juz jest OK. Widocznie niektóre ikony w systemie Windows Vista nie sa obsługiwane.