Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows Vista i Miranda
marwinek Wrote:mam nadzieje, ze autor nie obrazi sie za te uwagi. cieszy mnie, ze zdecydowal sie dolaczyc mirande do tcup. tylko trzeba to zrobic porzadnie, a bedzie z korzyscia dla mirandy, dla tcup i dla uzytkownikow.

Oczywiście że NIE Smile

Każda konstruktywna uwaga jest mile widziana

marwinek Wrote:...I przykro mi, ze uzyje mocnych slow, ale to co zobaczylem, to jest zgroza w czystej postaci wloajaca o pomste do nieba. Tak zaserwowana miranda moze tylko i wylacznie przyszlego uzytkownika odstraszyc od tego swietnego programu...

Profil ultima.dat to profil, którego JA używam, dobierając wtyczki do projektu wybrałem akurat te z których JA korzystam - jak już to wiele razy wspominałem w innych tematach - musi być jakiś wyznacznik, przecież nie przewidzę wszystkich upodobań użytkowników do wtyczek - tym wyznacznikiem są moje upodobania.

Profil ultima.dat w TC UP jest TYLKO profilem startowym - mającym na celu zademonstrowanie możliwości tego świetnego komunikatora - każdy użytkownik może sobie utworzyć (lub zmodyfikować istniejący profil) "pod siebie"

marwinek Wrote:Ale po kolei - do kolegi wyzej, ktory ma problem w z vista i ikonami. zrodlem obu tych problemow jest wtyczka do obslugi listy kontaktow clist_mw - archaiczna, dawno nie rozwijana i jak widac powodujaca bledy. jej dolaczenie do paczki to jest jakas kosmiczna pomylka po prostu.

Czytaj moją odpowiedź dla Artika odnośnie tej wtyczki

marwinek Wrote:...a zastapic ja trzeba do wyboru: clist modern lub clist nicer, albo gdy chcemy klasycznego wygladu clist classic (osobiscie polecam clist modern - najwiecej skorek, najwieksze mozliwosci personalizacji).

Oczywiście że masz rację odnośnie możliwości, ale wraz z funkcjonalnością w parze idzie obciżenie komputera.

marwinek Wrote:...idzmy dalej. skoro juz zdecydowano sie na testowa wersje mirandy, to niesie to ze soba pewne konsekwencje. nowe funkcjonalnosci, ale z drugiej strony ryzyko niestablinej pracy, bledow, crashy. a to ryzyko wzrasta niepomiernie gdy sie uzywa przestarzalych i skonfliktowanych ze soba wtyczek. a z tym jest tragicznie:

http://testowe.miranda-vi.org/global/

18 wtyczek jest przeterminowanych. i to czasem zdrowo, bo to wersje z 2005 r. a czasem i starsze. to trzeba jak najszybciej zaktualizowac.

z wtyczek, ktore sa w najnowszych wersjach, czesc tez jest juz mocno przestarzala i istnieja ich odpowiedniki, ktore sa ciagle rozwijane. mStatus - do wywalenia, mSecure - do zastapienia szyfrowana wtyczka do obslugi bazy danych dbx_3xSA, mToolTip - zastapic rozwijaną alternatywą, czyli tipper.dll, itd. generalnie po aktualizacji jesli widac, ze wtyczka jest stara (versioninfo.dll pokazuje date wydania wtyczki), to trzeba poszukac alternatywy - w wiekszosci wypadkow taka istnieje.

Niezgadzam się że jeśli coś jest już nie rozwijane to jest do niczego, używam Mirandy z TC UP i NIGDY nie miałem problemów z niestabilnością
Dlaczego chciałbyś wywalić mStatus? Ja akurat lubię ten znaczek koło kontaktów z opisem, w czym problem? można wtyczkę zawsze wyłączyć, tosamo tyczy się mToolTip.

W tej wypowiedzi jest wyraźnie widoczny wpływ "gustów i guścików" - to co jednemu się nie podoba, inny kocha - miranda jest na szczęście tak bardzo konfigurowalna że można sobie praktycznie wszystko ustawić SAMEMU.

Co do aktualizacji wtyczek - prawda, troche się opuściłem z uaktualnieniem wtyczek w najnowszej wersji TC UP - postaram się to naprawić w kolejnej wersji TC UP

marwinek Wrote:co jeszcze mocno razi w tej paczce - zupelny brak wtyczki do obslugi okna rozmowy. to rzecz niezbedna. goraco polecam zainetesowac sie do wyboru: scriver lub tabsrmm - to dla bardziej zaawansowanych lub zwykly srmm - prosty i funkcjonalny. it's a must have!

Gdybyś dokładnie sprawdził wtyczki w TC UP to byś wiedział że w tej paczce jest tabsrmm

C:\Program Files\TC UP\Plugins\Media\MirandaIM\Plugins\tabsrmm.dll

Na podstronie Obrazki można zobaczyć jak wygląda okno rozmowy w Mirandzie znajdującej się w TC UP

Część z uwag napewno uwzględnię - Dziękuję marwinek za tą wypowiedź
Reply

Messages In This Thread
Windows Vista i Miranda - by Artik - 08-03-2007, 03:00 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by ULTIMA PRIME - 08-03-2007, 03:20 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by Artik - 08-03-2007, 04:01 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by ULTIMA PRIME - 08-04-2007, 10:14 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by Artik - 08-05-2007, 01:46 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by Artik - 08-05-2007, 02:45 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by ULTIMA PRIME - 08-06-2007, 09:28 AM
RE: Windows Vista i Miranda - by marwinek - 08-05-2007, 03:56 PM
RE: Windows Vista i Miranda - by ULTIMA PRIME - 08-06-2007, 10:24 AM