(09-09-2023, 06:31 PM)spokraka Wrote: Wysłałem swoją sugestię ws. Defendera do Microsoftu.
+1. Kto następny?
Ja również dodałem tam swój komentarz i widziałem ich więcej, choć nie było ich dużo.
Niemniej jednak instalacja nowej wersji 8.8 (niepodzielonej!) powiodła się u mnie bez problemu i bez ostrzeżeń Defendera, w przeciwieństwie do problemów jakie opisywałem wcześniej.
Nie jestem jednak pewien, czy to wynika z tego, że Microsoft "poszedł po rozum do głowy" czy też może w mojej organizacji dodano TC UP do wyjątków skanowania na przykład.
O tym drugim jednak nic nie wiem, a raczej bym wiedział więc to pierwsze jest jak dla mnie bardziej prawdopodobne.
Mam nadzieję na dalszy rozwój i dostępność tego użytecznego narzędzia.
Dodam, że ja zawsze traktowałem takie oprogramowanie z dobrowolnymi wpłatami w ten sposób, że są przecież bogaci, którzy wpłacają/wpłacą i ja nie muszę.
W związku z informacjami od autorów, że jest z tym bardzo źle w tym roku wpłaciłem swoje 3 grosze do czego zachęcam i innych użytkowników.
Nie znam autorów, chciałbym po prostu nadal korzystać z aktualnej wersji oprogramowania, stąd moje poparcie apelu o wpłaty

PS. Ponad miesiąc później, gdy kolega chciał zainstalować program zapisany wcześniej w lokalizacji sieciowej okazało się, że Defender znowu potraktował go jako zagrożenie i wyrzucił do kwarantanny. Wygląda jak walka z wiatrakami...