Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z wersją 2,7
Witam
Mam dziwny problem. Mianowicie po zainstalowaniu wersji 2,7 za pierwszym razem program się odpala bez problemu. Po zmianie ustawień na bardziej mi pasujące program przestaje się uruchamiać Sad. Wcześniej nie było żadnych problemów. Poprzednia wersja odinstalowana. Mój system to Vista home premium.
Reply
Możesz napisać coś więcej? Wyskakuje jakiś komunikat? Nic się nie dzieje? Co zmieniasz?

Spróbuj uruchomić program na dwa sposoby: Klikając na TC UP.exe i TOTALCMD.EXE - co się dzieje?
Reply
Nie chciał się uruchamiać przez tc up.exe. Było tylko chwilowe zajęcie kursora i potem nic więcej. Po uruchomieniu z Totalcmd.exe uruchomił się ale miał ustawienia standardowe (jezyk itp). Po zapisaniu konfigu i uruchomieniu ponownie przez tc up.exe wyskoczył komunikat (obrazek w załączniku). Ponowne uruchomienie chyba jest ok. Nie wiem czy złapał wszystkie ustawienia z Twojej wersji.

Attached Files
.jpg   1.jpg (Size: 36.56 KB / Downloads: 11)
Reply
Piosza Wrote:Nie chciał się uruchamiać przez tc up.exe. Było tylko chwilowe zajęcie kursora i potem nic więcej. Po uruchomieniu z Totalcmd.exe uruchomił się ale miał ustawienia standardowe (jezyk itp). Po zapisaniu konfigu i uruchomieniu ponownie przez tc up.exe wyskoczył komunikat (obrazek w załączniku). Ponowne uruchomienie chyba jest ok. Nie wiem czy złapał wszystkie ustawienia z Twojej wersji.

TC UP musi być uruchamiany przez TC UP.exe, inaczej nie wszystko działa poprawnie. Możesz wysłać swój plik wincmd.ini, ten, który jest przyczyną problemu?
[Image: pcbsdec7.jpg]
Reply
Hmm jakiś problem dziwny znowu.
Jak klikam na archiwum rar to wyskakuje okienko
.jpg   2.jpg (Size: 15.48 KB / Downloads: 8) a gdy wejdę do tego katalogu to później już jest ok. Nie mam pojęcia co się dzieje ??
Gdzie moge podesłać configa bo nie mogę wkleić ?
Reply
maciej _ adamczyk @ o2 . pl
Reply
Dziękuję, dostałem.
Błąd jest prawdopodobnie związany z Vistą, zostanie naprawiony tak szybko, jak to możliwe.
Możesz sprawdzić, czy w trybie kompatybilności z Windows XP działa poprawnie?
Reply
Chyba znalazłem w czym tkwi problem. Po przeinstalowaniu w innym katalogu i ustawieniu żeby uruchamial jako Administrator narazie działa ok. Dzięki za zainteresowanie problemem
Pozdrawiam
Reply
Dzięki, ta podpowiedź jest bardzo pomocna.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)