Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
utwórz katalog
Zainstalowałem wersję 2.7 i mam taki problem : pod klawiszem F7 pojawiło się nowe okno - pomysł jest świetny , można szybko stworzyć wiele folderów - jednak u mnie nie działa opcja " utwórz katalog i zamknij " - co bym nie robił to okno cały czas jest na pulpicie i kolejne naciśnięcia 'Entera' tworzą nowe katalogi - tylko Alt+F4 może je zamknąć . Przyzwyczaiłem się do używania klawiatury i skrótów przy pracy z TC , więc klikanie myszą mnie rozprasza. Gdzie tkwi problem ?Sad
Reply
Hi!
I'm the author of TC UP 2.7's F7 button (exactly TC UP New... 1.1 in 2.7, 1.0 in 2.6).
If I understood well you have a problem with this program...
But I didn't understand anything else...
So could you please post the same in English?
[Image: selifest_admin.png]
[Image: selifest_wiki_auth.png]
Reply
critters Wrote:...jednak u mnie nie działa opcja " utwórz katalog i zamknij "...

Czy napewno masz zaznaczoną opcję jak na obrazku?
Jeśli tak, to jest to bardzo dziwne - u mnie ta opcja działa właściwie.

Zaproponuję 2 rozwiązania:

1. Skopiuj plik %COMMANDER_PATH%\CONFIG\POL\POL\TCUPNew.ini do katalogu %COMMANDER_PATH%\PLUGINS\Tools\TCUPNew - są to ustawienia konfiguracyjne narzędzia TC UP New... - domyślnie jest w nim (pliku TCUPNew.ini) ustawione że ma utworzyć katalog i zamknąć narzędzie.

2. Jeśli to nie pomoże, lub z jakichś innych powodów chciałbyś wrócić do oryginalnego sposobu tworzenia katalogów znanego z TC, poprostu otwórz plik wincmd.ini w dowolnym edytorze tekstowym (robiąc to np. z poziomu TC UP - zaznacz plik wincmd.ini > F4 > włączy się Notepad++) i usuń wpis F7=em_set_tcupnew z sekcji [Shortcuts] > zapisz zmiany > zrestartuj TC UP

Plik wincmd.ini znajduje się w głównym katalogu TC UP

Domyślnie:
C:\Program Files\TC UP

Ciągle trawają prace nad TC UP New... - myślę że już kolejna wersja (dołączona do TC UP 2.8) zadowoli większość użytkowników - zostały w niej poprawione najpoważniejsze błędy i dodana dodatkowa funkcjonalność.

Attached Files
.png   tcupnew.png (Size: 65.86 KB / Downloads: 8)
Reply
Opcja "utwórz katalog/plik i zamknij" jest zaznaczona - zresztą takie jest ustawienie domyślne - jednak niezależnie od ustawienia okno cały czas jest aktywne - muszę je zamykać kliknięciem myszy lub Alt+F4. Spróbuję zastosować Twoje porady - zobaczę jak to zadziała .Swoją drogą to dziwne zachowanie TC UP w tym przypadku niezwykle mnie irytuje.
Dzięki za zainteresowanie problemem. Pozdrawiam !
Reply
critters Wrote:Swoją drogą to dziwne zachowanie TC UP w tym przypadku niezwykle mnie irytuje.

Wcale się nie dziwię, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Jeśli problem nadal występuje - PROSZĘ, sprawdź (jeśli masz możliwość) TC UP na innym komputerze. Muszę wiedzieć czy takie zachowanie jest tylko u Ciebie czy też jest to problem występujacy u innych użytkowników. Zależy mi bardzo na prawidłowym działaniu tego narzędzia - u mnie jest wszystko ok, więc nie mam jak sam tego sprawdźić.
Reply
Postanowiłem zadziałać najprościej - odinstalowałem TCUP , posprzątałem rejestr i zainstalowałem jeszcze raz . O dziwo wszystko działa jak powinno. Za pierwszym razem problem mógł wystąpić , po załadowaniu pliku wincmd.ini.
Poprzednia wersja TCUP to 2.3. Sorry za zamieszanie , ale wcześniej kłopotów nie było z braku takiego rozwiązania ( swoją drogą można ten pomysł "F7" jeszcze rozwinąć np. o opcje podobne jak w narzędziu wielokrotnej zmiany z którego wspaniałej funkcji korzystam nagminnie ( setki zdjęć co tydzień )). A tak na marginesie to pewne sugestie i pomysły nasuwają się zwykle w momencie konkretnych i specyficznych działań , ale nie zawsze chce mi się zajmować takimi drobnostkami - do tworzenia dziesiątków czy setek folderów używam aplikacji "Folder creator".
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tym jakże pożytecznym dziele .
Criss
Reply
Bardzo mnie to cieszy że udało się rozwiązać problem.

Narzędzie jest ciągle rozwijane, w TC UP 2.8 pojawi się wersja 1.2 - a w niej pare usprawnień - mam nadzieję że przypadną użytkownikom do gustu Smile
Reply
No ja mam niestety ten sam problem. Punkt 1 z rozwiązania nie zadziałał.
Pomysł z wywaleniem wszystkiego i zainstalowaniem od nowa jest średni. Za dużo zabawy z przywracaniem własnych ustawień. Na razie wyłaczyłem. (Upgrade z wersji 2.3)
Reply
Wracam do problemów z nowym oknem pod "F7". wszystko niby działa , ale wystarczy odhaczyć opcje w zakładce "ustawienia" i rzeczone narzędzie przestaje działać ! . Testowałem to kilkakrotnie i ciągle jest tak samo - (access violation at address 004A4E3C in module TCUPNew). Chciałem sie pozbyć zapamiętywania wpisanych nazw , gdyż ta opcja może człowieka doprowadzić do szału , lecz efekt był taki , że wyłączyłem to narzędzie i teraz jest miodzio!
Zdaje się ,że nad tym pomysłem trzeba jeszcze trochę popracować.
Pozdrawiam - Criss
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)