Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z podglądem plików
Mam pewien problem z podglądem pliku textowego *.log. Po naciśnięciu F3 nie ma możliwości wybrania Notepad++. Po naciśnięciu Shift+F3 najpierw pokazuje się komunikat:

---------------------------
error
Crash in plugin GSALister.wlx:

External exception EEDFADE
OK Anuluj

Po naciśnięciu OK:

http://img68.imageshack.us/img68/2643/2089906ue9.jpg

Drugie okno zakrywa większość okna listera, czyniąc czytanie niemożliwym.
Reply
Zaznacz plik > F4

Co do F3, to jest to moje niedopatrzenie - zostanie to poprawione.
Reply
Gdy ręcznie wybrałem Notepad++ i zaznaczyłem otwieranie w tej aplikacji, po każdym naciśnięciu F3 dostaję:

Open File shell for TC
Cannot focus a disabled or invisible window.
OK

I okno z wyborem programu.
Reply
Tak, to znany problem.

Zaraz jak tylko autor Open File shell for TC poprawi blędy zaktualizuję wersję TC UP
Reply
Nawiązując do aktualizacji, jest już wersja 7.01 TC, a w pakiecie jest ciągle 7.0b4.
Reply
Napewno masz zainstalowany TC UP 3.0?
Zobacz na podstronę Historia, a dokładniej opis wersji 2.8

Aktualizacja programu „Total Commander” do najnowszej wersji (7.01)
Reply
Na pewno. Ściągnięte wczoraj. Może trzeba całkowicie usunąć poprzednią wersję przed instalacją nowej? Jeśli tak to powinna być o tym informacja lub powinna się odinstalować automatycznie.
Reply
kkr Wrote:Może trzeba całkowicie usunąć poprzednią wersję przed instalacją nowej?

Nie jest to wymagane, pliki same się zaktualizują.

Niemniej lepiej najpierw odinstalować starszą wersję TC UP przed instalacją nowszej, a następnie usunąć ręcznie katalog TC UP (jesli deinstalator tego nie zrobił) - w ten sposób zostaną usunięte nie używane już w nowej wersji pliki (np. ALLPlayer)
Reply
Po całkowitym usunięciu zainstalowała się wersja 7.01. Wygląda na to, że jednak ręczne usuwanie jest konieczne. Można też zrobić możliwość zachowywania ustawień z poprzednich wersji. Teraz po każdej instalacji trzeba wszystko od nowa ustawiać.
Reply
kkr Wrote:Po całkowitym usunięciu zainstalowała się wersja 7.01. Wygląda na to, że jednak ręczne usuwanie jest konieczne.

Bardzo dziwne, może podczas instalacji miałeś uruchomioną starszą wersję TC UP.

kkr Wrote:Można też zrobić możliwość zachowywania ustawień z poprzednich wersji. Teraz po każdej instalacji trzeba wszystko od nowa ustawiać.

Gdyby wprowadzenie tego udogodnienia było proste - już dawno było by to zrobione, niemniej trwają prace nad rozwiązaniem tego problemu.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)