Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TC UP 7.9: SMPlayer -> MPC Black Edition - dlaczego?
Zastanawiam się dlaczego znów nastąpiła wymiana playera i to tak szybko?
Light Alloy - logiczne, bo przestał być rozwijany, ale dlaczego pozbywacie się SMPlayer?!?
Reply
Z bardzo prostej przyczyny, w przeciwieństwie do MPC BE, SMPlayer miał problemy z odtwarzaniem niektórych plików, co wyszło po pewnym czasie używania.
Reply
(10-07-2020, 10:14 PM)ULTIMA PRIME Wrote: Z bardzo prostej przyczyny, w przeciwieństwie do MPC BE, SMPlayer miał problemy z odtwarzaniem niektórych plików, co wyszło po pewnym czasie używania.

A z jakimi, bo nic takiego nie zauważyłem?

A ma też regulację prędkości odtwarzania, jeśli ma to może też się na niego przesiądę Tongue
Reply
(10-07-2020, 10:31 PM)mru Wrote: A z jakimi, bo nic takiego nie zauważyłem?

Np. Kodek ProRes w kontenerze MOV

(10-07-2020, 10:31 PM)mru Wrote: A ma też regulację prędkości odtwarzania, jeśli ma to może też się na niego przesiądę Tongue

Ma wszystko, nawet zapisywanie filmów z YouTube

Jeśli chodzi o odtwarzanie w różnym tempie:
Ctrl+Down - zmniejsz tempo / Ctrl+Up - zwiększ tempo
Reply
Już nie pamiętam kiedy odtwarzałem jakiś MOV, także pewnie dlatego nie uświadczyłem problemów... Smile

A co do zmiany tempa to SMPlayer ma to jednak lepiej zrobione, bo jest płynniejsza regulacja: o +/- 10%, a w MPC ograniczona do m.in. x1.2, x1.5, x2, a ja korzystam akurat z przyspieszenia x1.6
Reply
(10-08-2020, 12:39 PM)mru Wrote: A co do zmiany tempa to SMPlayer ma to jednak lepiej zrobione, bo jest płynniejsza regulacja: o +/- 10%, a w MPC ograniczona do m.in. x1.2, x1.5, x2, a ja korzystam akurat z przyspieszenia x1.6

MPC BE > Menu > Widok > Ustawienia... > Odtwarzanie > Kontrola > Zm. prędkości co:
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)