Threads: 0
W moim obecnym TC mam ustawione tak, że po wciśnięciu spacji oblicza mi rozmiar folderu, zaznacza go i przechodzi do następnego folderu na liście. Jak to osiągnąć w TCUP? Przejrzałem wszystkie ustawienia i nie potrafię znaleźć.
Druga sprawa jest taka, że po przejściu do Wygląd-->Ikony--> i wybraniu któregoś zestawu ikon, pojawia się informacja, że zmiana ikon nie powiodła się.
01-09-2021, 07:38 PM
(This post was last modified: 01-09-2021, 07:39 PM by mxk.)
Pojawił się kolejny problem po restarcie komputera straciłem menu tekstowe z TCUP. Teraz jest chyba to standardowe z TC. Jak to przywrócić?
[attachment=358]
Threads: 3
Najprościej, skopiuj plik:
c:\Program Files (x86)\TC UP\CONFIG\POL\POL\Programs\TC\wincmd.ini
do
c:\Program Files (x86)\TC UP
01-09-2021, 10:16 PM
(This post was last modified: 01-09-2021, 10:20 PM by mxk.)
Ale wtedy tracę wszystkie ustawienia programu?
Zamieniłem i nadal jest to samo. Nie pomogło.
Threads: 3
Ale nie pomogło, co?
Muszę mieć konkretne informacje, bo szkoda mi czasu na rozwiązywanie nieistniejących problemów.
Nadal masz język angielski czy co?
Masz ten plik:
c:\Program Files (x86)\TC UP\LANGUAGE\WCMD_POL.MNU
?
W ostateczności, przeinstaluj TC UP.
Jak kombinujesz z plikami konfiguracyjnymi, to rób sobie kopie, żeby później nie mieć takich problemów.
1. Nic nie kombinowałem z plikami konfiguracyjnymi. Jedyne co dodałem to SpaceMovesDown=1, reszta to ustawienia główne TC.
2. Nie pomogło to co radziłeś zrobić, czyli przekopiowanie "wincmd.ini". Menu zostało takie jak na zrzucie, który zamieściłem.
3. Przeinstalowanie TC UP też nie pomogło.
4. Pomogło jedynie całkowite usunięcie TC UP i ponowna instalacja.
Piszę to bo chciałbym wiedzieć co się spie......, żeby uniknąć takich problemów w przyszłości. Skoro nic nie zmieniałem w wincmd.ini, to dlaczego się popsuło?
5. Po ponownej instalacji sprawdziłem z ciekawości, czy problem z zamianą ikon się rozwiązał. Nie rozwiązał się. Znowu trzeba podmienić plikiem, który zamieściłeś wyżej.