Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przejście do następnego folderu/pliku po wciśnięciu spacji
(01-10-2021, 08:58 PM)mxk Wrote: 1. Nic nie kombinowałem z plikami konfiguracyjnymi. Jedyne co dodałem to SpaceMovesDown=1, reszta to ustawienia główne TC.

Zmiana kolorów okna Total Commandera też jest zapisana w wincmd.ini, więc coś tam jednak modyfikowałeś (pewnie przez menu Total Commandera)
Nie wiem co zrobiłeś, więc nie potrafię odpowiedzieć dlaczego tak było.

(01-10-2021, 08:58 PM)mxk Wrote: 2. Nie pomogło to co radziłeś zrobić, czyli przekopiowanie "wincmd.ini". Menu zostało takie jak na zrzucie, który zamieściłem.

Więc, prawdopodobnie brakowało katalogu Language, w którym są odpowiednie pliki językowe.

(01-10-2021, 08:58 PM)mxk Wrote: 3. Przeinstalowanie TC UP też nie pomogło. 

To jest dla mnie niewytłumaczalne, chyba że instalowałeś na istniejący katalog TC UP.

(01-10-2021, 08:58 PM)mxk Wrote: 4. Pomogło jedynie całkowite usunięcie TC UP i ponowna instalacja.

Czym to się różniło od przeinstalowania? Nie usunąłeś podczas instalacji (domyślne ustawienie instalatora) zainstalowanej wcześniej kopi?
Zawsze zalecamy usunięcie starszej wersji, przed instalacją nowej wersji TC UP.

Instalator zrobi kopię najważniejszych plików, takich jak licencja TC, ustawienia FTP i innych połączeń (np. z dyskiem google) i paru innych ustawień, m.in z przeglądarki Vivaldi.

Jednak wygląd (kolory, ikony, itp.) po instalacji trzeba ustawić sobie samemu.

(01-10-2021, 08:58 PM)mxk Wrote: 5. Po ponownej instalacji sprawdziłem z ciekawości, czy problem z zamianą ikon się rozwiązał. Nie rozwiązał się. Znowu trzeba podmienić plikiem, który zamieściłeś wyżej.

To jest przecież logiczne, ta wersja TCUPCustomizer.exe została poprawiona już po wydaniu TC UP 8.0, zostanie załączona w wersji 8.1

Chociaż nie wiem czy zostanie jeszcze publicznie wydana jakaś wersja TC UP - pomimo próśb, nie mamy od Was praktycznie żadnego wsparcia (poza dwoma osobami, z czego jedna wpłaciła 1 centa, co jest dosyć żałosne, nawet pomijając prowizję PayPal...) - tak że czas pokaże.
Reply
Ja testowałem wersję najnowszą i wszystko działa bez problemu. Wróciłem jednak do wersji 9.1 nie dla tego ze coś nie działa ale nie potrafię zmienić dwóch ikonek czyli tych cyferek 1 i2 do zmian ekranów. W poprzedniej wersji podmieniłem z tego katalogu bar......Może nie zbyt fachowo opisuje ale proszę wybaczyć mam 74 lata a informatykiem nie jestem tylko samoukiem komputerowym od czasu Commodore!! Amigi czyli Worbench-a aż do czasu Wondows10 Pozdrawiam kolegów i życzę zdrowia w Nowym roku. Józef
Reply
Panie Józefie, w celu uporządkowania plików w projekcie, ikony dla pasków przycisków od kilku wersji znajdują się w tym katalogu:

c:\Program Files (x86)\TC UP\ICO\Buttonbar

Wszystkiego najlepszego również dla Pana.

P.S.
Nie ma wersji 9.1 (ale może kiedyś będzie Wink )
Reply
Jak najbardziej pomyliłem wersje Ja mam 7,8 Co do ikonki postaram się jej poszukać. Bardzo dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam Pana panie Robercie jak i wielu innych użytkowników tego forum.
Reply
Robert, nie pan.
Do pięt Panu nie dorastam...

Jak by Pan czegoś nie wiedział, to proszę pisać
Postaramy się pomóc - tylko proszę założyć nowy temat - porządek na forum pomaga również innym użytkownikom.
Reply
OK dzięki za podpowiedź....
Reply
Dzięki za pomoc. Wielka szkoda, że odzew taki słaby. Dorzuciłem swoją cegiełkę.
Reply
(01-17-2021, 11:52 AM)mxk Wrote: Dzięki za pomoc. Wielka szkoda, że odzew taki słaby. Dorzuciłem swoją cegiełkę.

Pięknie dziękujemy Konrad za Twoje wsparcie.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)