Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zaktualizować do najnowszej wersji?
Pojawiła się nowa wersja. Obecną instalację mam skonfigurowaną mocno pod siebie. Jak przeprowadzić aktualizację, aby nie stracić obecnych ustawień? Czytałem gdzieś, że najlepiej jest odinstalować starą wersję i po tym instalować nową. Czy to jedyny sposób aby uzyskać w pełni działającą bezproblemowo instalację?
Reply
Tak, zalecam przed instalacją nowej wersji, odinstalowanie poprzedniej (w tej wersji - 8.1 miała pojawić się już działająca aktualizacja z zachowaniem ustawień użytkownika, ale natrafiliśmy na techniczny problem - jeśli uda się go rozwiązać, to przyszłe wersje będą wspierały aktualizację z zachowaniem ustawień użytkownika)

Napisz co zmieniałeś, to napiszę Ci które pliki podmienić żebyś zachował swoje ustawienia.
Reply
1. Mam zmienione lub dodane własne przyciski na głównym pasku z ikonkami
2. Dodane własne skróty do programów/poleceń na pionowym pasku oddzielającym panele
3. Zainstalowane wtyczki
4. Edytowana lista ulubionych katalogów
Pewnie jest tego więcej, ale na tą chwilę tylko to udało mi się wymyślić.
Reply
(04-08-2021, 08:43 PM)mxk Wrote: 1. Mam zmienione lub dodane własne przyciski na głównym pasku z ikonkami
2. Dodane własne skróty do programów/poleceń na pionowym pasku oddzielającym panele
3. Zainstalowane wtyczki
4. Edytowana lista ulubionych katalogów
Pewnie jest tego więcej, ale na tą chwilę tylko to udało mi się wymyślić.

1. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć zawartość tego katalogu:

...\TC UP\MULTI\Config\Buttonbar

2. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć zawartość tego katalogu:

...\TC UP\MULTI\Config\Buttonbar_Vertical

3. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć ten plik:

...\TC UP\wincmd.ini

+

Zrób kopię katalogów z wtyczkami, które dodałeś i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć je do tej samej lokalizacji.

4. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć ten plik:

...\TC UP\LANGUAGE\WCMD_POL_DirMenu.ini
Reply
Wszystko pasuje a co mam zrobić skoro posiadam wersję 7.9 w której nie ma w/w katalogów! i czy jest szansa na zatrzymanie ustawień o których wspomina kolega? Czy raczej wszystko na straty?
Reply
(04-11-2021, 08:15 AM)Józef47 Wrote: Wszystko pasuje a co mam zrobić skoro posiadam wersję 7.9 w której nie ma w/w katalogów! i czy jest szansa na zatrzymanie ustawień o których wspomina kolega? Czy raczej wszystko na straty?

W wersji 7.9 jest dokładnie tak samo.
Muszą być te katalogi, inaczej nie działał by poprawnie TC UP.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)