Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shift+F7
Cześć,

Być może to stary temat, ale jeżeli był poruszany to nie umiem szukać Sad Uprzejmie proszę o informację jak ustawić zakładanie katalogu za pomocą Shift+F7, żeby robił się w aktywnym oknie, a nie w przeciwnym.
Z góry dziękuję za wskazówkę.

--
Pozdr
Reply
A czemu to musi być Shift+F7, a nie po prostu F7?

W TC UP, domyślnie do skrótu F7 przypisane jest narzędzie do szybkiego tworzenia dużej ilości plików i katalogów TC UP New.

Jeśli zamiast TC UP New, chce się używać wbudowanej funkcjonalności Total Commandera, należy w pliku:

TC UP\MULTI\Config\Shortcuts\Shortcuts.ini

Usunąć wpis:

F7=em_set_tcupnew

Ewentualnie, jeśli faktycznie musi to być Shift+F7 to:

Menu > Konfiguracja > Różne > (Zaznaczyć kombinację klawiszy - Shift+F7) > i jako polecenie wpisać cm_MkDir
Reply
(02-16-2024, 06:44 PM)ULTIMA PRIME Wrote: A czemu to musi być Shift+F7, a nie po prostu F7?

W TC UP, domyślnie do skrótu F7 przypisane jest narzędzie do szybkiego tworzenia dużej ilości plików i katalogów TC UP New.

Jeśli zamiast TC UP New, chce się używać wbudowanej funkcjonalności Total Commandera, należy w pliku:

TC UP\MULTI\Config\Shortcuts\Shortcuts.ini

Usunąć wpis:

F7=em_set_tcupnew

Ewentualnie, jeśli faktycznie musi to być Shift+F7 to:

Menu > Konfiguracja > Różne > (Zaznaczyć kombinację klawiszy - Shift+F7) > i jako polecenie wpisać cm_MkDir

Bardzo dziękuję !
Właśnie o to mi chodziło Smile 
Dlaczego Shift+F7 - po prostu tak się przyzwyczaiłem. Dialog  tcupnew jest trochę za bardzo rozbudowany przy standardowym używaniu jak dla mnie Smile 

Ale mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli można.
Stosując samo F7 można w ustawieniach zdefiniować, że dialog będzie po prawej, lewej stronie bądź na środku monitora. Czy klikajć Shift+F7 można gdzieś ustawić, żeby dialog pojawił się na środku monitora ?
Reply
A w czym rozbudowanie TC UP New przeszkadza w standardowym używaniu, czyli prostym utworzeniu katalogu?

F7 > Wpisanie nazwy > Enter - prościej i szybciej się nie da.
Więc jest to więcej pracy i bardziej skomplikowana procedura, niż w oryginalnym narzędziu TC?

F7 też chyba szybciej wcisnąć, niż kombinacje Shift + F7?
Ale jak zawsze chodzi o przyzwyczajenia, więc niech każdy robi jak Mu wygodnie.

Jeśli chodzi o ustawienie okna oryginalnego narzędzia TC... 
Nie wiem, trzeba pytać na forum TC, nigdy nie było mi to potrzebne, bo używam TC UP New -  w którym swoją drogą, akurat jest możliwość ustawienia pozycji okna.
Reply
Też nie lubię tego dodatku do tworzenia katalogów, wydaje mi się zbędna. Pozdrawiam
Reply
(02-19-2024, 06:55 PM)majksl Wrote: Też nie lubię tego dodatku do tworzenia katalogów, wydaje mi się zbędna. Pozdrawiam

Dokładnie takie pochwały autorzy chcą czytać Smile

(02-16-2024, 07:20 PM)goral Wrote: Bardzo dziękuję !
Właśnie o to mi chodziło Smile 
Dlaczego Shift+F7 - po prostu tak się przyzwyczaiłem. Dialog  tcupnew jest trochę za bardzo rozbudowany przy standardowym używaniu jak dla mnie Smile 

Ale mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli można.
Stosując samo F7 można w ustawieniach zdefiniować, że dialog będzie po prawej, lewej stronie bądź na środku monitora. Czy klikajć Shift+F7 można gdzieś ustawić, żeby dialog pojawił się na środku monitora ?

Forum TC:
Create directory shortcut (SHIFT+F7) has changed
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)