09-01-2024, 12:59 AM
Jeśli mają Państwo przemyślenia na temat rozwoju kolejnych wersji TC UP, proszę pisać w tym temacie.
Co dalej z rozwojem - Total Commander Ultima Prime?
|
09-01-2024, 12:59 AM
Jeśli mają Państwo przemyślenia na temat rozwoju kolejnych wersji TC UP, proszę pisać w tym temacie.
09-10-2024, 06:25 PM
(09-01-2024, 12:59 AM)ULTIMA PRIME Wrote: Jeśli mają Państwo przemyślenia na temat rozwoju kolejnych wersji TC UP, proszę pisać w tym temacie. Dzień dobry, aby uniknąc tego typu rozczarowań i pretensji, które zostały ujawnione we wpisie w dniu 2024 08 31 _ 23:59:59 dostęp do programu należy po prostu sprzedawać na zasadzie odpłatnej licencji.
10-09-2024, 04:04 PM
10-18-2024, 09:40 PM
(09-10-2024, 06:25 PM)kms Wrote:(09-01-2024, 12:59 AM)ULTIMA PRIME Wrote: Jeśli mają Państwo przemyślenia na temat rozwoju kolejnych wersji TC UP, proszę pisać w tym temacie. (10-09-2024, 04:04 PM)c.r. Wrote:(09-01-2024, 12:59 AM)ULTIMA PRIME Wrote: Jeśli mają Państwo przemyślenia na temat rozwoju kolejnych wersji TC UP, proszę pisać w tym temacie. Bardzo lubię porady "Dobrodziejów", na zasadzie - nie znam się, ale wypowiem się. Otóż Państwa złote myśli, mają się nijak do rzeczywistości... Może zamiast "świetnych" porad, warto było by wesprzeć naszą pracę darowizną? Chociaż pewnie szkoda? Bo lepiej wydać, np. na czipsy? Prawda? TC UP jest projektem składającym się z różnych programów, na własnych licencjach. Autorzy programów wyrazili zgodę na dodanie do TC UP, ale nie możemy sprzedawać ICH pracy (co dla każdego, średnio inteligentnego człowieka jest OCZYWISTE). Tak jak napisałem w ogłoszeniu, 1 stycznia 2025, zostanie wydana nowa wersja, jeśli nadal nie będzie wsparcia ze strony użytkowników, to kończymy z publicznymi wydaniami (a jak na razie, niewielu wzięło sobie moje słowa do serca, więc wygląda na to, że faktycznie będzie to ostatnia wersja) - i wtedy się przekonamy, kto będzie "rozczarowany" i będzie miał "pretensje".
12-15-2024, 03:13 PM
Z jednej strony nie lubię jak się mi grozi , z drugiej kurde - nie wiedziałem - siedziałem sobie spokojnie na wersji 8.5 a tu takie info. Dorzuciłem ile mogłem, i nawet nie dla tego, że bardzo potrzebuję sam skorzystać (wyżej napisałem siedziałem na wersji 8.5 TC UP) - ale są inni którzy może nawet tyle nie mogą podesłać.
Życzę owocnej pracy (tzn. mało wysiłku dużo efektu) nad następnymi wersjami.
Coś się kończy, coś się zaczyna...
Niestety, sporo twórców oprogramowania - oczywiście chodzi mi o programy na komputery z Windowsem - zakończyło działalność. Ludzie, szczególnie młodzi, masowo przerzucili się na smartfony z Androidem czy iOS-em. Wiem, wiem, szacunkowo 60-70% gospodarstw domowych w Polsce posiadało komputer, stacjonarny lub laptop, a jakoś nigdzie nie widać stert, wręcz gór starych komputerów do utylizacji. Ale - kto na co dzień używa jeszcze komputera ?? Osoby zawodowo zajmujące się np. tworzeniem muzyki, grafiki, inżynierowie, projektanci, oczywiście gracze...a reszta ?? Pocztę można bez problemu sprawdzić w telefonie, wszystkie komunikatory mają swoje wersje mobilne, media społecznościowe także, kierowcy masowo używają Android Auto, i różne mapy (GPS)...w sumie na smartfonie można zrobić wszystko, co przeciętnemu Kowalskiemu jest potrzebne do szczęścia. Ba, nawet sporo gier wychodzi w wersjach na Androida Więc czy jest sens robienia programów dla coraz mniejszej ilości użytkowników komputerów ?? Zresztą, widać to nawet po stronach z nowościami w oprogramowaniu - w Polsce została chyba jedna, zagranicznych kilka. Reszta też zawiesiła lub zakończyła działalność, bo jakie newsy podawać ?? O nowej wersji jakiejś przeglądarki internetowej co tydzień ?? I żeby nie było nieporozumień - nie, nie namawiam twórców TCUP do zakończenia działalności, bez przesadyzmu. Tylko po prostu piszę, jak jest. Zdaję sobie sprawę, ze stworzenie czy aktualizowanie TCUP to sporo czasu i pieniędzy, ale czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, jakie by nie były zezowate i kaprawe Rozwiązaniem byłoby chyba stworzenie płatnego pobierania, np. za opłatą blikiem czy sms-em, ale to tylko rozwiązanie chwilowe, bo i tak po jakimś czasie pobrany program wypłynie w jakiejś sieci P2P. Na dobrowolne darowizny raczej bym nie liczył, bo owszem, pewnie wpłynie kilka czy kilkadziesiąt wpłat...i tyle... Pozdrawiam Adam
01-01-2025, 11:13 AM
Panie Adamie, ma Pan rację.
Czasy się zmieniają, a wraz z nimi nasze nawyki i oczekiwania wobec technologii. To, że telefon stał się nieodłącznym elementem naszego życia, jest niezaprzeczalne. Jednak dla mnie, jak również dla wielu innych osób, dużo wygodniej jest pracować na komputerze, niż na telefonie. A w związku z tym nie wyobrażam sobie pracy na komputerze bez TC UP... Rozwój takiego oprogramowania wymaga znacznych nakładów czasu i środków. Mimo to, nawet gdybym miał to robić tylko dla 100 użytkowników, którzy doceniliby pracę włożoną w stworzenie TC UP, byłoby to dla mnie wystarczającym uzasadnieniem. Niestety, pomimo licznych użytkowników, których liczba przekracza 40 tysięcy, tylko nieliczni zdają sobie sprawę z potencjału tego narzędzia i chcą się za to odwdzięczyć. Jest to o tyle zaskakujące, że TC UP pozwala zaoszczędzić ogromną ilość czasu i zwiększyć wydajność pracy. Czas pokaże jaki będzie dalszy los tego projektu.
Super program, od lat korzystam i myślałem, że wsparcie jest większe , że nie ma dylematu czy zamknąć cały projekt, a tu takie info, w sumie to racja jak odpowiedzialność jest zbiorowa to każdy myśli, że jest dobrze z wpłatami. No nic dorzuciłem ile mogłem na ten moment, a program jak już napisałem jest niezbędny, na kompie jako pierwszy po instalacji systemu zawsze jest. A na androida można by jakąś wersje zrobić ? Już nawet nie o te dodatkowe programy chodzi tylko o zabawę z plikami, ftp . Szkoda by było kończyć ten projekt, najlepszego życzę. Jak dla mnie komórka nigdy nie zastąpi PC, komórka coś na szybko można zrobić ale na dłuższe posiedzenie to tylko PC, no i to że na PC można dużo dużo więcej, ale dla każdego co innego.
|
« Next Oldest | Next Newest »
|