Moje pytanie dotyczy TC UP w wresji 2.2 bo tą wersję pobrałem i testowałem. Jako przezorny człowiek wszystko staram się sprawdzić pod kątem obecności wszelakiego świństwa. Tak również i w przypadku TC UP nie omieszkałem sobie go przeskanować. Oto moje wyniki:
McAfee v8.0i - nic nie znalazł
NOD32 v.2.5 - jak wyżej
Natomiast przedstawiam wynik skanowania programu ArcaMicroScan - okrojona wersja ArcaVir
Data bazy wirusów : 2007.01.03 15:58:33
[Skanowanie : C:]
C:\TC UP.zip<ZIP>:Windows_Commander_FTP_Password_RIPPER.exe <- Riskware.Pswtool.Delf.F : Kasowanie
C:\TC UP.zip<ZIP>:extractMHT.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
C:\TC UP.zip<ZIP>:UniversalExtractor.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
C:\TC UP.zip<ZIP>:TC_UP.exe <- Heur.Win32.I : Kasowanie
C:\TC UP\TC_UP.exe <- Heur.Win32.I : Kasowanie
C:\TC UP\PLUGINS\Media\FtpPasswordRipper\Windows_Commander_FTP_Password_RIPPER.exe <- Riskware.Pswtool.Delf.F : Kasowanie
C:\TC UP\PLUGINS\Media\UniversalExtractor\UniversalExtractor.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
C:\TC UP\PLUGINS\Media\UniversalExtractor\bin\extractMHT.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : KasowaniePrzeskanowanych obiektów : 219997Zainfekowanych obiektów : 8
UniversalExtractor\UniversalExtractor.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
UniversalExtractor\bin\extractMHT.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
Czy to wina przewrażliwionego skanera ???
McAfee v8.0i - nic nie znalazł
NOD32 v.2.5 - jak wyżej
Natomiast przedstawiam wynik skanowania programu ArcaMicroScan - okrojona wersja ArcaVir
Data bazy wirusów : 2007.01.03 15:58:33
[Skanowanie : C:]
C:\TC UP.zip<ZIP>:Windows_Commander_FTP_Password_RIPPER.exe <- Riskware.Pswtool.Delf.F : Kasowanie
C:\TC UP.zip<ZIP>:extractMHT.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
C:\TC UP.zip<ZIP>:UniversalExtractor.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
C:\TC UP.zip<ZIP>:TC_UP.exe <- Heur.Win32.I : Kasowanie
C:\TC UP\TC_UP.exe <- Heur.Win32.I : Kasowanie
C:\TC UP\PLUGINS\Media\FtpPasswordRipper\Windows_Commander_FTP_Password_RIPPER.exe <- Riskware.Pswtool.Delf.F : Kasowanie
C:\TC UP\PLUGINS\Media\UniversalExtractor\UniversalExtractor.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
C:\TC UP\PLUGINS\Media\UniversalExtractor\bin\extractMHT.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : KasowaniePrzeskanowanych obiektów : 219997Zainfekowanych obiektów : 8
UniversalExtractor\UniversalExtractor.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
UniversalExtractor\bin\extractMHT.exe <- Trojan.Downloader.Autoit.E : Kasowanie
Czy to wina przewrażliwionego skanera ???