Dostaję informacje od użytkowników, że jest problem z wyświetlaniem ikon na paskach przycisków w TC UP na systemie Windows Vista. Niestety, nie mam jak tego sam sprawdzić (komputery do których mam dostęp, mają za słabą konfigurację sprzętową na zainstalowanie tego systemu), dlatego proszę użytkowników pracujących na Windows Vista o potwierdzenie tego problemu i pomoc w jego usunięciu.
Proszę o sprawdzenie, czy jeśli wybrany jest domyślny pasek z TC 7 (funkcja dostępna od wersji TC UP 2.3) również występuje ten problem i przedstawienie mi w tym temacie wyników testu.
Wygląda na to, że problem nie dotyczy nieprawidłowego wyświetlania ikon na pasku, tylko samych plików z ikonami. Oprócz wyżej wspomnianych ikon brakuje też samej ikony programu (zarówno skrótu na pulpicie jak i w systray'u)
Po wyświetleniu właściwości skrótu okazało się w czym problem:
"tc.dll nie zawiera żadnych ikon"
Nie wiem w jakiej aplikacji zostały utworzone biblioteki w folderze ICO\, ale najwyraźniej Vista nie rozpoznaje ich dobrze. Proponuję użycie innego narzędzia do pakowania ikon - ja niestety nie posiadam żadnego i nie udało mi się znaleźć nic darmowego służącego do tego celu.
pedros Wrote:Gdybyś mógł załączyć kompletny pakiet ikon w formacie takim jak plik powyżej, to przetestowałbym całość.
Tak sie stanie...
Troche czasu zajmie mi konwersja do 32 bitów, ta powyżej była tylko testem czy wszystko jest ok - jak pisałem wcześniej nie mam jak tego samemu sprawdzić
W ciągu paru dni postaram się umieścić cały pakiet do testów, napewno w wersji TC UP 2.4 zostanie ten problem usunięty.
02-12-2007, 03:17 PM (This post was last modified: 02-12-2007, 03:21 PM by maf2.)
Witam
Niestety u mnie ikonek na pasku jak nie było tak nie ma.
Natomiast w przypadku pliku tc.zip pojawiła się ikonka na pulpicie
Chciałbym zwrócić uwagę że nie działa też wtyczka linux dysk. Jak klikne na ikonke to pada cały program.