Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
brak sortowania po dacie i szyfrowania ZIP
Witam
Zainstalowałem sobie kilka dni temu TC UP 2.3, poużywałem i brakuje mi 2 rzeczy, które działały pod TC Power Packiem (to starsza wersja UP czy zupełnie inny projekt innego autora ?).

1. Jak chcę pobuszować po serwerze osiedlowym w poszukiwaniu czegoś nowego to w TC UP nie działa mi sortowanie po dacie Sad
W TC PP działa i można sobie znaleźć tylko tych ludzi, którzy w ostatnim czasie dorzucili jakiś plik na serwer.

2. Próbuję spakować kilka rzeczy używając prawego przycisku myszy i z menu wybieram "spakuj pliki" zaznaczam "zip" i "szyfruj" ... ale po zakończeniu operacji mimo, iż 2x poprawnie wpisałem hasełko przed pakowaniem - plik otwiera się jakby nigdy szyfrowany nie był = bez proszenia nawet o hasło a powinien się otworzyć dopiero po wpisaniu hasła. Z tego co pamiętam na poprzednio używanych wersjach TC lub TC PP działało przy takiej samej procedurze postępowania.

3. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę w otoczeniu sieciowym.
Kalendarza szukam w którym są fazy księżyca. Czy w TC UP ta wtyczka jest gdzieś ukryta czy trzeba gdzieś jej poszukać w internecie ?

Z góry dziękuję za pomoc.
Reply
Mi8 Wrote:(to starsza wersja UP czy zupełnie inny projekt innego autora ?).

Inny projekt, inny autor.

1. Konfiguracja > Wyświetlanie > Sortuj katalogi > Jak pliki (również w/g czasu utworzenia) < zaznacz to

2. Napewno jest to wersja TC UP 2.3? Gdzie silnikiem jest TC 7 pb3? Był to problem poprzednich wersji beta TC. W TC7 bp3 problem ten został zlikwidowany. U mnie ta funkcja działa prawidłowo.

3. Nie ma tej wtyczki w TC UP. Można ją samemu "dołożyć" - tcCalendar
Reply
Ups ... no patrzę ... patrzę i sam nie wierzę.
Parę dni temu instalowałem 2.3 a więc byłem święcie przekonany, że z 2.3 już korzystam. Teraz widzę w menu start, że napisane jest 2.3 .... a odpala się dalej starsza wersja, którą chwilę miałem jeszcze w zeszłym tygodniu = TC UP 2.2.
Instalowałem 2.3 na starej 2.2 ... myślałem, że się upgrejduje i starszą wersję wytnie. A potem używałem w nieświadomości starej dalej bo skrót jak wół ma "3" po kropce.
Zaraz z tym powalczę i odinstaluję 2.2 najpierw.

Dziękuję
Reply
Mi8 Wrote:... myślałem, że się upgrejduje i starszą wersję wytnie.

Tak właśnie jest...

Przy instalacji, starsze pliki są zastępowane nowymi.

Nie wiem dlaczego u Ciebie jest akurat tak, może inny katalog...?
Reply
Myślę, że to bug...
EDIT: UP, przeczytałem Twoją wypowiedź. To niewątpliwie jest bug Wink.
[Image: pcbsdec7.jpg]
Reply
Witam raz jeszcze.

Wpadłem w miejsce, gdzie mnie dawno nie było = "dodaj, usuń programy" i widzę, że miałem tam jeszcze wersje 2.1 ... 2.3 ... ale też niby była 2.3 Smile
A więc pomimo, iż ścieżki domyślnej w instalacji nie zmieniałem i szło wszystko do program fajlsów to nazbierał się tam po prostu śmietnik.

Wczoraj pół dnia instalowałem masę przedziwnego softu na kluczyku USB i chciałem tam też mieć TC UP 2.3 ... i niby mam Smile (jeszcze nie zdążyłem potestować bo zostało mi parę aplikacji do zainstalowania) Ale potem pod Windowsem pozmieniało mi ścieżki z odnośnikami na klucz USB (a podawałem lokalizację instalacji na kluczyk) i musiałem ręcznie zmieniać te pod Windowsem ...
Co nie zmienia faktu, iż 2.1 i 2.2 wcześniej tam pod Windowsem jakoś się zachowały a instalacja na kluczyku to tylko dodatkowy bałagan (pakowanie i sortowanie nie działało przed eksperymentami na kluczyku).
Właśnie jestem po ponownej instalacji TP UP 2.3 (po wcześniejszym odinstalowaniu poprzednich wersji).

Dzięki za pomoc - pakowanie z hasłowaniem działa i sortowanie już też Smile

Kalendarz będzie instalowany po obiedzie bo jeszcze nie wiem jak się osobne wtyczki instaluje.

Dzięki i pozdrawiam
Mi8
Reply
Mi8 Wrote:...nie wiem jak się osobne wtyczki instaluje.

Polecam zaglądnąć do FAQ na polskiej stronie programu Total Commander - totalcmd.pl
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)